Zwangere vrouw krijgt regelmatig kritiek op werk



Zwangere vrouw krijgt regelmatig kritiek op werk

Zwangere vrouwen ervaren weinig tolerantie op het werk. Een derde van de vrouwen krijgt regelmatig kritiek op hun zwangerschap van hun manager.

Dat blijkt uit onderzoek van Het Collega voor de Rechten van de Mens.

Zwangerschapsdiscriminatie

Aan het onderzoek namen 750 vrouwen deel. Bij ruim een kwart gaat de promotie niet door vanwege hun zwangerschap. Ook komt het niet doorgaan van een contractverlenging steeds vaker voor.
Van de 750 vrouwen geeft een derde aan regelmatig flauwe opmerkingen te krijgen van een collega of een geïrriteerde manager.

Laurien Koster: “Wat we horen aan uitspraken grenst aan het ongelofelijke. Vrouwen krijgen reacties op hun zwangerschap als: ‘Jullie zouden allemaal verplicht aan de prikpil moeten’, of ‘Wij nemen alle soorten mensen aan maar zwanger dat kan echt niet’. Dat gebeurt ook tijdens sollicitatiegesprekken.”

Er zijn zelfs bedrijven die een clausule met betrekking tot zwangerschap opnemen in hun contract: ‘indien je zwanger wordt of indien je op dit moment moeder blijkt te zijn wordt dit contract direct ontbonden’.

Problemen op werk melden

Via de website www.zwangerenwerk.nl kunnen vrouwen aangeven welke problemen ze rondom hun zwangerschap op het werk ervaren. Ook kunnen ze via deze site toetsen of zij een discriminatie-ervaring hebben.

Heb jij ervaring met zwangerschapsdiscriminatie? Laat het ons hieronder weten.

Bron: artikel – Mensenrechten.nl


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =