Wat doe je op vakantie als je zwanger bent?Wat doe je op vakantie als je zwanger bent?

Vaak is het lekker om er tijdens je zwangerschap nog even op uit te trekken. Nog even genieten, bijkomen van alle drukte en samen met je partner voorbereiden op de komst van je kleintje. Lekker op het strand of bij het zwembad liggen en luieren is natuurlijk altijd leuk om te doen, maar vaak wil je ook wel iets actiefs ondernemen. Wat is wel en wat is niet verstandig om te doen als je zwanger bent?

Voorzichtig

Wees bij alle activiteiten extra voorzichtig en doe rustig aan. Het is niet verstandig om gevaarlijke activiteiten te gaan ondernemen. Probeer zo min mogelijk risico te lopen op vallen, struikelen of het stoten van je buik. Ga daarom niet abseilen, skiën of raften. Ook is het, zeker tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap, beter om niet naar grote hoogtes te gaan. Ga niet naar bergachtige gebieden of parachutespringen. Doordat de luchtdruk daalt, krijg je minder zuurstof. Hierdoor kan je kind een gebrek aan zuurstof krijgen.

Zwemmen

Wat wel erg goed voor je is, is zwemmen. Door de gewichtloosheid in het water, kan je gemakkelijk bewegen en is zwemmen geen extra belasting voor je gewrichten. Ga zwemmen in zee, in het zwembad of in een meer. Ga in zee niet te ver de zee in, de stroming kan dan sterk zijn en je kan snel vermoeid raken. Duiken is niet verstandig en zeker diepzeeduiken is af te raden.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vijf =