Ontspannen zwanger: zorg goed voor jezelfOntspannen zwanger: zorg goed voor jezelf

Als jij ontspannen bent, ontwikkelt jouw ongeboren baby zich een stuk beter dan wanneer je stress hebt.

Uit onderzoek blijkt dat stress bij de moeder ervoor zorgt dat de baby een lager gewicht heeft bij de geboorte, een lager IQ heeft, een tragere ontwikkeling van het denkvermogen en meer stress dan de kinderen van vrouwen zonder stress. Reden genoeg of goed voor jezelf te zorgen.

Met onderstaande tips kom jij ontspannen die negen maanden door.

1. Zwemmen, yoga of wandelen zorgen voor ontspanning. Door voldoende te bewegen, krijg je meer uithoudingsvermogen en dat komt goed van pas tijdens de bevalling. Ook zit je beter in je vel en zul je sneller herstellen na je bevalling.

2. Kies een leuke cursus uit. Bijvoorbeeld een cursus bevallen. Tijdens een cursus bevallen kun je kennis opdoen over de bevalling. Een goede voorbereiding op de bevalling geeft je rust en vertrouwen.

3. Verwen je lichaam extra. Smeer je lichaam in met een lekkere bodylotion.

4. Vraag je partner om een massage.

5. Doe je voeten wat vaker omhoog. Zo verminder je opgezette voeten.

6. Vermijd ruzies en irritaties, die vreten energie.

7. Probeer op je linkerzij te slapen. De druk op je blaas en bloedvaten is minder dan wanneer je op je rechterzij slaapt.

8. Maak je eigen geboorteplan. Een geboorteplan zorgt voor een goede communicatie tussen jou en de zorgverleners, zodat jij straks tevreden bent over de wijze waarop jouw bevalling is verlopen. Tijdens het schrijven van een geboorteplan geef je je gevoelens aandacht.

9. Neem een warm bad om te ontspannen. Warm water helpt tegen pijn.   

10. Als je zwanger bent heb je recht op extra pauze. Werk je acht uur per dag dan is je werkgever verplicht je een uur extra pauze te geven als je daarom vraagt.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 2 =