Het eerste schopjeHet eerste schopje

 

De eerste weken van je zwangerschap is het soms moeilijk voor te stellen dat er in je buik een baby groeit. Maar dan opeens voel je de eerste bewegingen. Dit is vaak rond de zestiende en twintigste week. Soms komt het iets eerder en soms iets later. Het eerste contact met je baby!

Wat voel je precies? Het voelt als een kriebel, een plopje of een schopje. Je partner zal de kleine nog niet kunnen voelen van buitenaf. Maar langzaam worden de beweging steeds duidelijker. Totdat ook je partner de baby voelt bewegen wanneer hij zijn hand op je buik ligt.

Bij de tweede zwangerschap of de derde is de kans groot dat je de kleine eerder in de zwangerschap voelt bewegen. Dit komt omdat je het gevoel dan sneller herkent. 

Tijdens de zwangerschap kun je contact leggen met je baby in je buik. Als jij of je partner bijvoorbeeld zachtjes met de handen over je buik wrijft, zal de kleine reageren door zachtjes te bewegen.

Door aanraking leer je je kindje tijdens de zwangerschap dus al een beetje kennen.

Na 27 weken zwangerschap kun je echt met je baby spelen. Leg maar eens je hand op de buik, de kleine zal dan naar je hand ‘zwemmen’. Of tegen je hand aan komen liggen.

Cursus zwangerschapshaptonomie
Tijdens je zwangerschap kun je een cursus zwangerschapshaptonomie volgen. De cursus volg je met je partner. Bij zwangerschapshaptonomie leer je met behulp van aanrakingen contact te maken met de baby in je buik. Lees hier meer over de cursus zwangerschapshaptonomie

Lees ook: 

Contact leggen met je baby in je buik


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − veertien =