Meer kans op vroeggeboorteMeer kans op vroeggeboorte

Vrouwen waarvan hun kind te vroeg wordt geboren, hebben later een grotere kans op nog een vroeggeboorte. In een recent onderzoek is geprobeerd om te kijken of een vroeggeboorte voorspeld kan worden.

Vroeggeboorte

Vrouwen hebben ook meer kans op een vroeggeboorte als zij een zoon krijgen, en minder kans als zij een meisje krijgen. Ook werd in het onderzoek gekeken of bacteriën in de urine van vrouwen slechte uitkomsten bij de bevalling kunnen voorspellen. Moeder die in behandeling zijn tegen bacteriën in hun urine, hebben vaak geen verbeterde uitkomst bij de bevalling. Zij kregen vaak antibiotica. Vrouwen die wel bacteriën in hun urine hebben, maar geen klachten die bij een urineweginfectie horen, hebben krijgen geen antibiotica. Hierdoor wordt het ongeboren kind niet blootgesteld aan antibiotica.


Verder onderzoek is nodig om dieper op deze resultaten in te kunnen gaan. De belangrijkste uitkomst is dat vrouwen met een vroeggeboorte, later een grotere kans hebben op nog een vroeggeboorte. Ook maakt het geslacht van het kind uit.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vier =