Het derde trimester van je zwangerschapHet derde trimester van je zwangerschap

Van brandend maagzuur tot slecht slapen en je zorgen maken over de bevalling. Dat de laatste loodjes van je zwangerschap meestal het zwaarst wegen, is helaas vaak waar. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips om het derde trimester van je zwangerschap zo ontspannen mogelijk door te komen!

Ontspannen

Aan het einde van je zwangerschap goed ontspannen is makkelijker gezegd, dan gedaan. Je buik is flink gegroeid en zit behoorlijk in de weg. Even omdraaien is dan niet meer zo eenvoudig. Een extra kussen in bed kan al helpen. Leg bijvoorbeeld een kussen tussen je gebogen benen om je onderrug minder te belasten. Of een kussen achter je rug om te zorgen dat je voor langere tijd in dezelfde houding blijft liggen.

Piekeren en onzekerheid

Hoe zal de bevalling straks gaan? En hoe ziet ons leven er straks uit met een baby? Het is volkomen normaal dat je soms onzeker bent. Je weet totaal niet wat je te wachten staat en je hebt over sommige dingen ook geen controle. Daarnaast helpen alle hormonen ook niet bepaald mee.
Praat er samen met je partner, familie of vriendin die al een kind heeft over. Ook je verloskundige kan helpen.
Zij kan al je vragen beantwoorden en je ongerustheid wegnemen. Leer je angsten los te laten en geniet van de laatste loodjes.

Tips om beter te slapen

  • Zorg voor het slapengaan voor ontspanning. Zet de tv uit en leg je mobiel even weg. Neem een douche, doe aan yoga, maak nog een korte wandeling buiten of lees een boek.
  • Let ook eens op je voeding. Probeer de verleiding van snacks (chips, koekjes) te weerstaan. Ook pittig eten kun je beter vermijden in verband met brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel. Drink bijvoorbeeld een glas warme melk of neem wat lichts, zoals een cracker, voor het slapen gaan.
  • Zorg voor een goede ventilatie in je slaapkamer.
  • Kan je niet slapen, omdat je te veel piekert? Schrijf je zorgen eens op. Reken maar dat dit oplucht!

Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − drie =