37 weken zwanger 

Thuis bevallen
Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Ga je thuis bevallen dan moet je in deze week ook je bed verhogen (minimaal 80 cm hoog). Een verhoging van het bed is van belang om rugklachten bij de verloskundige te voorkomen. Ook na de bevalling is het belangrijk dat het bed verhoogd blijft. Dit omdat de verloskundige of kraamverzorgster na de bevalling je dagelijks gaat onderzoeken en begeleiden bij bijvoorbeeld het geven van borstvoeding.

Hoe wil jij bevallen? Praat op het forum met andere moeders.

Het bed kun je verhogen door middel van klossen. Deze klossen plaats je onder de poten van het bed. De klossen kun je lenen bij een thuiszorgorganisatie. In de meeste gevallen is dit gratis. Het is ook mogelijk om je bed met behulp van kratten te verhogen. Je bed verhogen door een extra matras te gebruiken is niet aan te raden.

Verloskundige
Omdat het einde van de zwangerschap in zicht is bezoek je de verloskundige elke week. Jij en je baby worden extra goed in de gaten gehouden. Ook je bloeddruk wordt gecontroleerd.

Een te hoge bloeddruk kan namelijk een teken zijn van een beginnende zwangerschapsvergiftiging. Andere symptomen van een zwangerschapsvergiftiging zijn: hoofdpijn, slecht zicht, braken, opgezwollen handen en voeten en een beklemmend gevoel.

De behandeling voor een lichte vorm van zwangerschapsvergiftiging is vaak een zoutloos dieet en voldoende rust. Bij een ernstige vorm zal het kind met behulp van een keizersnede geboren worden.

Weeën
De eerste weeën kunnen zich vanaf nu aankondigen. Toch kan het ook nog een aantal weken duren. De eerste weeën beginnen met kleine krampen of steekjes. Wanneer de steken pijnlijker worden, langer gaan duren en regelmatige worden komt de baby eraan.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =