PretechoPretecho

Een pretecho is een echoscopie waarbij geen medische reden aan ten grondslag ligt. Deze echo is in het leven geroepen voor vrouwen die nog een keer naar hun ongeboren kindje willen kijken, zonder onprettige spanningen. De echo wordt dus niet op advies van een medicus gemaakt. De kosten van de pretecho zijn daarom ook voor de toekomstige ouders zelf.

Blijvende herinnering
Een pretecho is een blijvende, mooie herinnering. Je kunt een 2D, 3D en 4D echo laten maken, die worden opgenomen op dvd en/of afgedrukt als foto. De geslachtsbepaling laat je al in een vroeg stadium weten of jullie een meisje of jongetje verwachten. Een 2D echo is plat beeld met de contouren van je kind. Vaak is het een bewegend beeld. Een 3D echo is opgebouwd uit meerdere 2D beelden. Zo kun je de rondingen van je baby goed zien. Je ziet de bolle wangetjes en het neusje goed. Een 4D echo is een filmpje. Je ziet live ‘actiebeelden’ van je kindje.   
 
Pretechobureau
Er zijn in Nederland veel commerciële bureaus die tegen een vergoeding een pretecho laten maken. Vaak hebben de bureaus ervaren echografisten in dienst. Het is verstandig om goed te controleren of het bureau ervaren mensen in dienst heeft.

Juiste periode
Er is geen periode waarin je de mooiste beelden krijgt van je kindje. Elke zwangerschapsmaand heeft zijn charmes, zeggen veel pretechobureaus. Gemiddeld worden 2D echo’s tussen de 19 en 26 weken gemaakt. Je kunt in deze periode het geslacht al zien. Een 3D echo wordt vaak tussen de 26 en 34 weken gemaakt.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + 3 =