Nog steeds geen kind?Nog steeds geen kind?

Je bent op een leeftijd dat steeds meer mensen in je omgeving zich af vragen wanneer jij nu eens zwanger wordt. Je ouders en schoonouders geven hints, zij willen dolgraag opa en oma worden en je vriendinnen vragen zich af of het wel lukt? Die ene vriendin is hoogzwanger en de ander heeft al een peuter rondlopen. De druk van de omgeving wordt steeds groter.

Het lukt nog niet

Het kan zijn dat je wel dolgraag een kindje wil, maar dat het allemaal niet zo vlot gaat. De ene na de andere vriendin raakt zwanger, maar bij jullie wil het niet lukken. Het is dan extra vervelend als mensen in je omgeving zich afvragen wanneer jullie eens beginnen. Hallo, je wilt niets liever. Juist die druk van omgeving zorgt voor stress. En stress werkt niet echt bevorderlijk. Laat je niet gek maken door de reacties van je omgeving. Een baby’ tje komt er wel, maar heb geduld. Overleg samen met je partner of jullie aan de buitenwereld willen vertellen dat jullie dolgraag een kleintje willen, maar dat
zwanger worden (nog) niet lukt.

Schaam je niet en praat erover met de mensen die vertrouwt. Je kunt het ook vertellen aan de mensen die dicht bij je staan. Vooral wanneer je de medische molen in gaat, kun je wel wat steun en begrip gebruiken van je omgeving. Als wat minder goede vrienden er naar vragen, reageer dan een beetje laconiek en laat het in het midden.

Nog niet aan toe

Het kan natuurlijk ook goed dat je nog helemaal niet aan kinderen toe bent. Je bent druk bezig met je carrière en jullie genieten met z’n tweeën volop. Voel
je je niet opgejaagd door vriendinnen die wel aan de lopende band bevallen. Een kleintje komt er wel, als jullie er allebei aan toe zijn. Hoe graag je moeder ook oma wil worden en hoe graag je zus ook tante wil worden.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
3 reacties
  1. In dit artikel wordt gesproken dat de mannelijke partner (nog) niet wilt. Het kan ook andersom, dat de vrouwelijke partner (nog) niet wilt!

  2. In dit artikel wordt gesproken dat de mannelijke partner (nog) niet wilt. Het kan ook andersom, dat de vrouwelijke partner (nog) niet wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + tien =