Alcohol en zwangerschapAlcohol en zwangerschap

Wanneer je zwanger wilt worden is het verstandig om direct te stoppen met het drinken van alcohol. Alcoholische dranken hebben invloed op de vruchtbaarheid. Bij het drinken van één of meerder glazen per dag kan je vruchtbaarheid al verminderen.

Daarnaast weet je vaak niet gelijk wanneer je zwanger bent. Op het moment dat je nog niet weet dat er een kindje in je buik groeit drink je nietsvermoedend alcohol. Stop daarom minstens één maand voor de bevruchting met het drinken van alcohol.

Alcohol is not done tijdens de zwangerschap. Deze giftige stof heeft ernstige gevolgen voor je ongeboren baby. Bij een zwangere vrouw komt de alcohol direct via het bloed bij de baby terecht. Het alcoholpromillage van een drinkende, zwangere vrouwe is evenveel als dat van haar ongeboren kindje. De hersenen van een ongeboren kindje ontwikkelen zich door alcohol niet goed en de kans op vroeggeboorte neemt toe.

Tijdens de zwangerschap kan alcohol ervoor zorgen dat je lichaam minder moedermelk produceert. Uit een Australisch onderzoek blijkt dat alcoholconsumptie tijdens de zwangerschap ook later grote effecten heeft op het gedrag van je kind. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat moeders die aan het begin van hun zwangerschap minder dan een fles wijn per week dronken twee keer zo vaak gedragsproblemen bij hun kind constateerden. Moeders die aan het einde van de zwangerschap nog meer dronken, hadden vaker een kind met agressief gedrag.

Kortom, alcohol voor en tijdens de zwangerschap kan grote gevolgen hebben voor jezelf en je baby. Kies de veiligste weg en drink tijdens de zwangerschap geen alcohol. Elk glas alcohol is schadelijk voor je ongeboren kindje.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − acht =