Is jouw relatie klaar voor de komst van een baby?Is jouw relatie klaar voor de komst van een baby?

Kinderen krijgen is één van de meest ingrijpende veranderingen in je leven. Hierdoor verandert alles. Om ervoor te zorgen dat je relatie meegroeit met je gezin, moet je blijven communiceren over alle veranderingen en beslissingen die komen gaan.

Liefdevol huwelijk

Één van de mooiste cadeaus die jij en je partner jullie kind kunnen geven, is een liefdevol huwelijk. Dit zorgt voor een stevige basis om in op te groeien en zet een goed voorbeeld voor hoe je wil dat je kind wordt. Een kind leert door dingen in zich op te nemen, als het ware zoals een spons die water opneemt. Je kind ziet alles wat je doet en leert daarmee hoe de dingen horen. Kijk daarom eens vanuit dit perspectief naar je relatie. Hoe gaan jij en je partner met elkaar om? Verheffen jullie je stem bij een meningsverschil? Probeert één van beide zijn zin door te drijven? Zijn dit de dingen die je je kind wil leren over een relatie? Praat met je partner over deze dingen en bepaal in wat voor een gezin je je kind wil laten opgroeien. Leer hoe je beter met elkaar kan communiceren en zorg voor een harmonieus gezin waar je kind in op kan groeien.

Levensstijl

Kijk daarnaast ook eens naar je levensstijl. Bijna alle ouders willen dat hun kind gezond eet, voldoende beweegt en niet gaat drinken of roken. Onthoud dat ook deze gewoontes voor een deel thuis aangeleerd worden. Ook kunnen deze keuzes voor een gezonder levensstijl je kansen om zwanger te worden vergroten. Praat met je partner over deze eventuele veranderingen en steun elkaar hierin. Sommige veranderingen kunnen namelijk van grote invloed op je levensstijl zijn.

Regelen

Denk als laatste ook aan alle dingen die je moet regelen voor de komst van jullie baby. Kijk naar de veranderingen in het huishouden, financiën en jullie werksituaties. Als je besloten hebt zwanger te willen worden, kan je niet vroeg genoeg beginnen met het nadenken over dit soort dingen. Zorg dat de stress van een baby niet hoeft te zorgen voor snelle beslissingen. Geef deze belangrijke zaken de tijd en aandacht die zij verdienen.

Lees ook:
– Wanneer ben je klaar voor een kind?
Nog voordat de baby er is


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =