Veilig in huis rondlopenVeilig in huis rondlopen

Een baby moet veilig in huis kunnen rondkruipen of -lopen. Daarom is het verstandig om je huis veilig te maken voordat je kindje de directe omgeving gaat verkennen.

Er zijn baby’s die van het ene op het andere moment kunnen kruipen of lopen. Een paar dagen geleden kon je kindje alleen nog maar zitten en nu gaat hij misschien al op verkenningstoer.

Huiskamer inrichten
Het best is de huiskamer zo in te richten dat je kindje mag spelen met de meeste spullen die hij kan bereiken. Hiermee voorkom je dat je voortdurend loopt te verbieden of te ergeren. Wanneer er genoeg dingen zijn die je kindje kan doen, zal hij zich minder aangetrokken voelen tot de dingen die hij niet mag doen.

Zorg ervoor dat breekbare vazen, asbakken en andere waardevolle spullen buiten het bereik van je kindje liggen. Zorg er ook voor dat je kindje niet de boeken uit de boekenkast kan pakken en de keukenlade met bestek kan opentrekken. Een handige tip is om één la in een kast te reserveren voor je kindje. In deze lade kun je allerlei spulletjes leggen voor je kindje. Denk aan oude kleren, pannenlappen, oude boekjes en speelgoed.

Als ouder is het van groot belang om je kind goed in de gaten te houden. Hoewel het belangrijk is om een veilige omgeving voor je kind te creëren, moet je opletten dat je het gevaar niet volledig afschermt. Je kind leert dan niet het gevaar kennen en zal alles als veilig beschouwen. Laat daarom je kind kennis maken met het gevaar en leer hem aan hoe hij hier mee om moet gaan. Een kind weet dan waar de grenzen liggen.

In het artikel ‘Veilig huis: voorkom ongelukken’ lees je meer voorzorgsmaatregelen die je als ouder moet nemen om de kans op ongelukken te verkleinen.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 3 =