Steun je peuterSteun je peuter

Je kleine lijkt vaak al flink en groot te zijn, maar eigenlijk heeft hij jouw steun nog hard nodig. Je kind is de wereld aan het ontdekken en je kan op diverse manieren je kind hierbij ondersteunen.

Leer je peuter kennen

Kijk en luister naar wat je peuter doet en kan. Wat vind je kind leuk om te doen en geef ze de tijd om duidelijk te maken wat ze willen. Wacht, kijk en luister. Leer je peuter kennen en reageer op een passende manier. Bied ze ook de kans om zelf het initiatief te nemen en laat ze daarmee zien dat ze belangrijk zijn.

Als het voor je kind te spannend wordt, kan jij je kind de veiligheid bieden.

Toon belangstelling en biedt troost als je peuter verdrietig is. Zorg dat je duidelijk en consequent bent. Duidelijkheid biedt je peuter vaak de veiligheid waar hij of zij naar op zoek is.

Peuters vinden het vaak nog moeilijk om zich goed uit te drukken. Daarom komen hun gevoelens vaak tot uiting in hun gedrag.

Ongewenst gedrag kan je afkeuren, maar let er wel op dat je het gevoel niet afkeurt. Maak duidelijk onderscheid. Je kind mag best boos zijn, maar mag dit niet uiten door te gaan schoppen. Benoem de gevoelens en stel duidelijke grenzen.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + 7 =