Samen in één bedjeSamen in één bedje

Een tweeling is natuurlijk iets bijzonders. Ze hebben dezelfde leeftijd, dezelfde genen en groeien echt samen op. Vaak vragen ouders zich af of hun tweeling samen in één kinderbedje kan slapen.

Tweelingen

Het is volkomen veilig voor tweelingen onder de drie maanden om samen in één kinderbedje te slapen. Het kan ze juist helpen om aan hun nieuwe leefomgeving te wennen en hun lichaamstemperatuur en slaapritme te regelen. Als je je kinderen samen in één bedje wil laten slapen, kan je dezelfde tips voor de veiligheid tijdens het slapen aanhouden als met één baby.

Leg je baby’s op hun rug te slapen. Als ze pasgeboren zijn, kan je ze het beste zij aan zij naast elkaar leggen. Als ze enkele weken oud zijn, kan je hun hoofden in het midden leggen en ze met hun voeten elk naar een andere kant leggen. Zorg dat je kinderen wel genoeg ruimte hebben en niet oververhit raken door een ruimtegebrek.

Maak je niet te druk of je ene baby wakker gaat worden van geluiden of gehuil van de ander. De meeste tweelingen hebben hier maar weinig last van, zelfs als ze in hetzelfde bed slapen. Als je baby’s hier wel last van hebben, kan je ervoor kiezen om ze in aparte bedden te leggen.

Als je kinderen ouder worden, kan er te weinig ruimte in het kinderbedje ontstaan. Ook ontwikkelen ze vaak andere ochtendrituelen. Je kan er dan voor kiezen om ze apart te laten slapen en ze hun eigen ruimte te geven. Hierdoor kunnen ze zich apart van elkaar ontwikkelen en hun eigen persoonlijkheid ontdekken.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 17 =