Kamperen met je babyKamperen met je baby

Op vakantie met je baby? Dat kan prima. Vooral kamperen biedt tal van voordelen. Met een goede voorbereiding en de nodige tips is kamperen met je kleine puur genieten.

Of je nu gaat kamperen in Frankrijk, Spanje of in eigen land overal zijn kindvriendelijke campings te vinden. Deze campings hebben vaak flexibele wijzigings – en annuleringsvoorwaarden, verschillende activiteiten voor de allerkleinsten en zijn autovrij.

De autoreis
Op vakantie met de auto kan voor zowel jou als je kindje vermoeiend zijn. Veel ouders zitten op tegen de lange reis met veel files. Toch kun je de warmte van de dag en de files vermijden door ’s nachts te gaan rijden. Je kindje zal in de auto goed slapen en geen last hebben van de warmte. Wil je liever overdag rijden dan is het belangrijk dat je kindje het niet te warm krijgt. Zet de airco aan of zorg voor een goede zonwering. Als je kindje veel zweet is het belangrijk dat hij of zij voldoende vocht binnenkrijgt. Let hier goed op.

Probeer de autoreis aan te passen aan het ritme van je baby. Zo kun je het best op vaste tijden eten en vertrekken wanneer de kleine net gaat slapen. Plaats kleine kinderen altijd in een autostoeltje. Het is verstandig om enkele weken voordat je vertrekt je kindje af en toe te laten wennen aan het stoeltje. Wanneer je baby jonger is dan vijf maanden dan raden wij het aan om elk half uur te stoppen.

Door leuke kinderliedjes in de auto op te zetten zal je kindje zich niet snel vervelen. Voor de oudere kinderen kun je spelletjes voor in de auto meenemen. Ook het spelletje als ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is’ blijft leuk om te spelen. Lees hier meer over het veilig vervoeren van je kindje in de auto.

Op de camping
Op de camping zal je kindje zich goed vermaken. Oudere kindjes zullen snel vriendje en vriendinnetjes ontmoeten en veel plezier beleven aan alle activiteiten op de camping. Maar ook voor de allerkleinsten is slapen op de camping een hele beleving. Zoek bij aankomst een plekje in de schaduw. Daarnaast is het belangrijk dat de tent of caravan niet te dicht bij het water staan. De kleine kan dan veilig rondlopen.

Een stevig kampeerbedje voor je kind is belangrijk. Een klamboe over het kampeerbedje houdt muggen en andere insecten ver van je baby vandaan. Maak het bedje vertrouwd door knuffeltjes of andere spulletjes van thuis mee te nemen.

Omdat peuters en kleuters vaak op ontdekkingstocht gaan is het verstandig om een polsbandje te gebruiken. Op dit bandje staat de naam van je kindje en een telefoonnummer.

Een goede bescherming tegen de zon is van groot belang. Ga met je kindje buiten de ‘kritische uren’ naar het strand of het zwembad. Dus voor twaalf uur ‘s ochtends of na drie uur ’s middags. En smeer je kindje een half uur voordat jullie naar buiten gaan in met zonnebrandcrème (factor 20-30). Lees hier meer tips voor een goede bescherming tegen de zon.  


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =