kraamtijdkraamtijd

Je baby is geboren. Een van de meest bijzondere momenten van je leven. Nu is jouw kraamtijd aangebroken. Een tijd van zes weken om te herstellen van de bevalling en je baby goed te leren kennen. De eerste dagen krijg je professionele hulp (kraamzorg). Zij helpen je met de verzorging van de kleine en leren je de kneepjes van het moeder zijn.

Waarschijnlijk wil je zo snel mogelijk die zwangerschapskilo’s kwijtraken. Toch is er iets dat belangrijker is voor je lichaam nu je baby geboren is. Gezonde voeding waar je energie van krijgt om de beste mama te zijn die je kan zijn. En die kilo’s? Die gaan er echt wel af.

Lees verder…

 


Na een keizersnede

Een keizersnede is de benaming voor de geboorte van een baby
door middel van een snee in je buik in plaats van via de vagina. Deze methode
wordt meestal gebruikt als er complicaties zijn of worden verwacht. Het herstel
van een keizersnede duurt aanzienlijk langer dan het herstel na een vaginale
bevalling.

Lees verder…

 


Weer ongesteld na bevalling

Wanneer word je weer ongesteld na je bevalling? Dit verschilt per persoon en hangt van een aantal factoren af. Door de hormonen in je lichaam en het geven van borstvoeding kan het vaak nog even duren voordat je menstruatie weer op gang komt.

Lees verder…

 


Een ontspannen kraamtijd

Eindelijk na negen maanden zwangerschap is je kindje geboren. Nu breekt de kraamtijd aan. Een tijd van zes weken om te herstellen van de bevalling en je kindje goed te leren kennen. Maar kort na de bevalling gaat de telefoon al. Nieuwsgierige vrienden en familie willen de kleine dolgraag zien en vasthouden. 

Lees verder…

 


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 2 =