De bevallingDe bevalling

Het moment is daar: de bevalling. De bevalling kent een aantal fasen: de ontsluiting, de uitdrijving (persen) en het nageboortetijdperk. Onderstaande artikelen geven je nuttige informatie om je optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer vrouwen om pijnbestrijding tijdens de bevalling vragen. Hoewel een bevalling prima zonder pijnbestrijding kan verlopen, kun je toch om verschillende redenen kiezen voor pijnbestrijding.  Welke mogelijkheden zijn er om de pijn te verlichten? En wat zijn de voor- en nadelen?

Lees verder…

 


Het eerste uur na de bevalling

Het zware werk is achter de rug. Na negen maanden kun je eindelijk de kleine vasthouden. Eén van de meest bijzondere moment van je leven. Wat gebeurt er allemaal in het eerste uur na de bevalling? Je baby wordt na de geboorte bloot op je buik gelegd (als dat medisch gezien mogelijk is).

Lees verder…

 


Strippen

Je vliezen worden losgemaakt van de baarmoedermond. Dit heet strippen en kan alleen gedaan worden als de baarmoedermond al wat open staat. De ingreep is in de meeste gevallen pijnloos, maar wel gevoelig. Met het strippen probeert de verloskundige je lichaam een beetje te helpen om de bevalling van start te laten gaan.

Lees verder…

 


Pershoudingen

Je kunt zelf bepalen in welke houding jij het liefst wil bevallen. Mits de verloskundige voldoende zicht heeft. Misschien geef jij de voorkeur aan een baarkruk of lig je toch liever op bed. Kies een houding waar jij je het prettigst bij voelt. Er is keuze genoeg. 

Lees verder…

 


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 13 =