Geel of groen vruchtwaterGeel of groen vruchtwater

Wanneer de vliezen breken verlies je vruchtwater. Hoeveel vruchtwater je verliest hangt af van de plek waar de vliezen in de baarmoeder breken.

Als de vliezen onderaan in de baarmoeder breken, verlies je veel vruchtwater. Breken de vliezen hoog in de baarmoeder, dan verlies je minder vruchtwater.

In de meeste gevallen is het vruchtwater helder. Door het vruchtwater in een glas op te vangen kun je duidelijk zien of het vruchtwater helder is. Is het vruchtwater geel of groen van kleur dan heeft de baby in het vruchtwater gepoept. In dit geval moet je naar het ziekenhuis. De artsen/verloskundigen zijn dan extra alert.

Ook wordt er sneller gekozen voor het aanbrengen van een infuus, om de weeën op te wekken. Het kan namelijk zijn dat je kindje het benauwd heeft. Omdat de reden van het poepen in het vruchtwater niet altijd gelijk bekend is, houden de artsen gedurende de bevalling het hartje van de baby, door middel van een monitor, goed in de gaten.

Na de geboorte wordt de baby uitgezogen. Hierdoor loopt je kindje niet de kans dat er meconium (eerste poep van de baby) in zijn of haar longen komt.

In de meeste gevallen heeft je kindje na de bevalling geen extra zorg meer nodig en mag je hem of haar mee naar huis nemen.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 10 =