Complicaties bevallingComplicaties bevalling

Dit is niet de leukste rubriek om te lezen, echter wel een hele belangrijke. Tijdens en na de bevalling kunnen zich complicaties voor doen. Hier vind je informatie  over deze complicaties.

De meeste bevallingen verlopen natuurlijk. Dat betekent dat je kindje rondom de uitgerekende datum wordt geboren en de bevalling zonder complicaties verloopt. Maar soms lukt het niet op eigen kracht. Er moet wat hulp komen. Welke bevallingsingrepen zijn er allemaal?

Lees verder…

 


Hoofd geboren, schouders blijven vast zitten

Het komt wel vaker voor dat de schouders even blijven vastzitten, dit levert meestal geen problemen op. De verloskundige beweegt het hoofdje naar beneden zodat de voorste schouder vrij komt. Hetzelfde gebeurt met de beweging naar boven, zodat de andere schouder geboren wordt.

Lees verder…

 


Te vroeg geboren

Is jouw kindje voor de 37e week geboren dan spreken we van een vroeggeboorte. Aan een vroeggeboorte kleven risico’s. Maar omdat deze risico’s tussen de 35e en 37e week zeer gering zijn, wordt er in de praktijk uitgegaan van een vroeggeboorte voor de 35e week. Een vroeggeboorte voor de 35e week komt bij 4 op de 100 zwangerschappen voor.

Lees verder…

 


Inscheuren en hechten

Het kan gebeuren dat de randen van je vagina tijdens de geboorte een beetje inscheuren. Het komt ook wel eens voor dat een verloskundige een knip zet om de geboorte te versnellen. Over het algemeen merk je hier niets van.

Lees verder…

 


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 9 =