Hoe ga je om met een “Reflux” baby?Hoe ga je om met een “Reflux” baby?

Het opvoeden van een kleine baby kan behoorlijk overweldigend zijn. Eén van de problemen waar moeders mee geconfronteerd worden, is dat sommige baby’s simpelweg niet willen eten. En dat kan een hoop extra stress opleveren.

Reflux

Spugende baby’s worden ook wel “Reflux” baby’s genoemd en komt zelfs regelmatig voor. Je hoeft als moeder dan ook niet te schamen wanneer het een opgave is om je baby voedsel binnen te laten houden.
Het terugspugen van voedsel wordt veroorzaakt door een onvolledige ontwikkeling van de sluitspier die zich tussen de slokdarm en de maag bevindt. Het is dus meestal een kwestie van tijd voordat de baby stopt met het uitspugen van voedsel.

Hoe kun je weten wanneer jouw baby een “Reflux” baby is? Er zijn verschillende kenmerken, naast het uitspugen van voedsel, waaraan je dit kunt herkennen:

  • Reflux baby’s hebben meer moeite met slapen.
  • Reflux baby’s maken spastishe bewegingen zoals het naar voor en achter gooien van het hoofdje.
  • Reflux baby’s huilen vaker.
  • Reflux baby’s hebben last van kokhals neigingen.

Bovendien zijn er twee varianten van deze aandoening. Bij de eerste variant spuugt de baby de inhoud van zijn maag uit. Bij de andere variant komt deze inhoud wel naar boven maar zakt deze weer naar beneden. In beide gevallen zullen de problemen zich meestal na het eerste levensjaar uit zichzelf oplossen.

In de gevallen dat de problemen aanhouden of wanneer het terugspugen van voedsel andere complicaties veroorzaakt, zoals een slokdarmontsteking, dan is het belangrijk om de huisarts raad te plegen. Het terugspugen van voedsel kan ook worden veroorzaakt door een allergie voor bepaalde soorten voedingsmiddelen of andere klachten.

Gelukkig is dit terugspugen in slechts enkele gevallen een teken dat er iets ernstigs aan de hand is. Je hoeft je dus niet direct zorgen te maken als het vliegtuigje in de vorm van een lepel niet in de mond van je baby kan landen. Zorg er echter wel voor dat je niet je nette kleding draagt tijdens het voeden!


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + achttien =