Buikpijn of darmkrampjesBuikpijn of darmkrampjes

Veel baby’s hebben de eerste maand(en) van hun leven wel eens last van darmkrampjes. De krampjes ontstaan vaak de tweede of derde week na de geboorte. Dit komt doordat voor de eerste keer dat de darmen en maag van de baby gebruikt worden voor het verteren van voedsel (dat in het verleden via de placenta en navelstreng liep).

Je kunt vaak aan je baby zien of hij darmkrampjes heeft als hij zijn beentjes plooit en voortdurend blijft huilen. Je baby is bijna niet te troosten.

 Tips om de pijn voor je baby te verzachten:

• Babymassage. Als uw baby last van darmkrampjes heeft, kan je zijn buikje zacht masseren terwijl je hem rechtop tegen je aan houdt.

• Rustig trommelen op zijn buik of een warme doek op zijn buikje kunnen ook helpen tegen de pijn.

• Een draagdoek zorgt voor een ontspannen gevoel bij je baby.

• Een warm badje kan ook helpen om de pijn iets te verzachten.

• Ook zijn er homeopathische middelen op de markt die de pijn van je baby kunnen verzachten. Een veel verkocht middel in Cinababy, dat verkrijgbaar is bij drogist en appotheek Dit mag echter niet bij koemelkallergie worden gegeven. Daarnaast zijn Chamomilla druppels een goede optie.

 Normaal gesproken heeft je baby alleen de eerste anderhalve maand tot vier maanden last van darmkrampjes. Twijfel je of het om darmkrampjes gaat, neem dan contact op met je huisarts. Mogelijk heeft je baby een intollerantie tegen gluten, lactose of andere voedingsstoffen. Daarnaast zou een ontsteking of infectie van het spijsverteringskanaal onderzocht moeten worden.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 1 =