De juiste balans tussen werk en gezinDe juiste balans tussen werk en gezin

 

Veel moeders hebben moeite om een juiste balans tussen hun werk en het gezin te vinden. Vooral voor jonge moeders is het soms lastig. Nadat je negen maanden zwanger bent geweest, een kindje op de wereld hebt gezet en daarna heel wat slaap tekort hebt gekregen, is het weer tijd om aan het werk te gaan. Hoe kun je het moederschap combineren met je carrière, zonder jezelf voorbij te rennen?

Wie doet wat?
Maak een goede taakverdeling met je partner. Wanneer wordt er wat gedaan en door wie. Want wat als je kind ziek is en er iemand thuis moet zijn? Of wat als je schoonmoeder plotseling ziek is en zij niet kan oppassen? Een schema helpt je om op dit soort situaties in te spelen.

Huishouden
Hoe kun je stofzuigen, je kind voeden en eten koken? Juist, dat gaat niet. Verdeel daarom de huishoudelijke taken, want dit scheelt je heel wat stress. Je huis moet natuurlijk wel goed schoon zijn!

Opvoeding
De een voedt zijn kind heel anders op dan de ander, maar wat is nu de beste manier? Je kunt het beste kijken naar wat voor jou en je partner de belangrijkste normen en waarden zijn. Zo kun je samen goed beslissen over wat je jouw kind wilt leren en op welke manier je dat wilt doen. Praat hier samen over, zodat jullie op één lijn zitten en je dit ook aan je partner kunt overlaten, als jij aan het werk bent.

Tijd voor jezelf
Je kunt je nu eenmaal niet in tienen opdelen. Maak daarom ook wat tijd vrij voor jezelf. Regel een goede oppas voor je kind en neem een dagje vrij van je werk. Ga dingen doen die jij leuk vindt en waar jij rust van krijgt. Je zal merken dat je het moederschap en je carrière dan ook beter kunt combineren.

 

Dit artikel is afkomstig van:

Vrouwonline

Vrouwonline.nl is al ruim tien jaar dé vrouwensite van Nederland. Informatief, gezellig en een tikje gewaagd. Helemaal voor de vrouw nu.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + veertien =