Zo eet je kindje voldoende groenteZo eet je kindje voldoende groente

 

Elke ouder wil haar of zijn kindje zo goed en gezond mogelijk te eten geven. Maar met groente hebben kinderen vaak nogal wat moeite. Ze hebben groente nodig om te groeien, maar willen het vaak niet eten.

Nu kun je overgaan tot allerlei smoesjes en trucjes om jouw kind zijn of haar bord leeg te laten eten, maar je kunt ook eerlijk zijn. Want het aanleren van een goede gewoonte begint met een open dialoog. Het is soms niet gemakkelijk, maar we hebben goede tips die je een stapje op weg helpen.

Vroeg beginnen

Goede eetgewoonten leer je al op jonge leeftijd. Kinderen beslissen zelf of ze iets lekker vinden en zijn daarin vaak volhardend. Een goede manier om dit te voorkomen, is zelf babyvoeding maken. Op Babyvandaag zijn een aantal lekkere recepten voor babyvoeding te vinden. En het kost niet eens zoveel extra tijd!

De etnische keuken

De wereldkeuken wordt voornamelijk bepaald door een verscheidenheid aan groenten. Begin daarom al op jonge leeftijd met niet-Hollandse gerechten. Bijvoorbeeld met recepten uit de Thaise of Indische keuken. Deze zijn vaak vegetarisch, dus heb je twee vliegen in één klap.

Dit artikel is afkomstig van:

Vrouwonline

Vrouwonline.nl is al ruim tien jaar dé vrouwensite van Nederland. Informatief, gezellig en een tikje gewaagd. Helemaal voor de vrouw nu.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 1 =