Borstvoeding geven aan een tweelingBorstvoeding geven aan een tweeling

Sommige moeders van een tweeling vinden het geven van borstvoeding niet heel makkelijk. Zij kiezen liever voor flesvoeding. Toch kent borstvoeding vele voordelen. Vooral voor baby’s die te vroeg zijn geboren is moedermelk de meest volwaardige voeding.

Bij het geven van borstvoeding is het belangrijk dat je ontspannen bent. Je kunt je tweeling gerust tegelijk aanleggen. Besef dat je lichaam goed in staat is om beide kinderen te voeden. Je borsten kunnen de hoeveelheid melk produceren die nodig is.

Het is een kwestie van uit proberen welke houding voor jou het prettigst is. Je kunt achterovergeleund zitten. Zorg er dan voor dat beide armen goed ondersteund worden. Leg op iedere arm een baby. Ook kun je rechtop zitten en je baby’s op kussens leggen. Je kunt ze voeden door ze allebei met hun voetjes naar achter, langs je beide zijden te leggen. Een andere houding is je kindjes gekruist aan de voorkant te voeden. Dat je ene kind voor een deel op het lichaam van je andere kind steunt is niet erg. Ze hebben er geen last van.

Twijfel je over de juiste houding vraag dan eens aan andere moeders van tweelingen naar hun ervaringen.  


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 5 =