AankledenAankleden

Het aankleden van je kindje voelt de eerst keer misschien wat onwennig. Maar met handigheid en een flinke dosis geduld wordt het steeds eenvoudiger. Met onderstaande tips ben je na een paar keer oefenen een ervaren ‘aankleedster’.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Leg van tevoren een stapeltje schone kleren klaar en binnen handbereik. Zo hoef je tijdens het aankleden niet op zoek te gaan naar een kledingstuk. Leg je kindje op de rug op de luiertafel.

Trek de aandacht
Probeer tijdens het aankleden je kindje te vermaken. Dit kan door bijvoorbeeld een mobiel boven de tafel te handen, maar je kunt ook een knuffel neerleggen, liedjes zingen of praten.

De juiste ondersteuning
Zorg ervoor dat je het hoofdje en de nek goed ondersteunt tijdens het aankleden. Vind je dit moeilijk, dan kun je een aankleedkussen gebruiken. Let op: Laat je kindje nooit alleen op de tafel liggen.

Kleren aan
Kleren moeten lekker zitten. Het is daarom fijn voor je kindje om voor zachte stoffen te kiezen. Ook is het prettig om een kledingstuk te kiezen waarbij de drukknoopjes op het buikje zitten. Rol het truitjes op en trek het als eerst over het hoofdje. Steek je eigen hand in de mouw en pak de hand van je kindje vast. Rol voorzichtig het mouwtje af.

Vervolgens trek je de sokjes aan en daarna het broekje. Zorg ervoor dat je broekjes aanschaft met elastiek en van zacht materiaal.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + zeven =