Praktische tips voor eerste verjaardagPraktische tips voor eerste verjaardag

Een jaar geleden kwam je kindje ter wereld. Een bijzonder moment en in de afgelopen twaalf maanden is er veel verandert in je leven. Inmiddels heeft je kindje veel geleerd. De eerste stapjes zijn gezet, of misschien gaat dat binnenkort gebeuren. En de eerste woordje worden al uitgesproken. Zijn vaardigheden zijn flink gegroeid de afgelopen twaalf maanden. Reden genoeg voor een feestje.

Babyvandaag geeft een aantal praktische tips om de eerste verjaardag van je kindje soepel en leuk te laten verlopen.

1. Versier de kamer met gekleurde slingers en ballonnen
Gekleurde slingers en ballonnen maken indruk op je kleine. Hij of zij zal niet beseffen wat er gebeurt op zijn eerste verjaardag, maar je kleine  begrijpt wel dat dit een andere dag is dan normaal. Zorg dat je de ballonnen en slingers niet te laag ophangt.

2. Een taartje met een kaarsje
Op een eerste verjaardag hoort natuurlijk een taartje met daarop één kaarsje. Blaas samen met je kindje het kaarsje uit. Zorg dat je kindje niet te dicht met zijn of haar kleren bij het kaarsje zit. Daarna kan de kleine heerlijk genieten van een toef slagroom en een stukje taart. Het is verstandig om gedurende dag ook gezonde tussendoortjes aan je kindje te geven. Zo krijgt hij of zij toch de benodigde voedingstoffen binnen en zal je kindje niet snel misselijk worden van te veel zoetigheden.

3. Nodig niet te veel mensen uit
Zorg dat de kamer niet vol zit met mensen. Je kindje wordt onrustig van alle gezichten en indrukken. Een paar vriendjes en vriendinnetje en een paar familieleden is voldoende om je kindje het naar zijn of haar zin te maken.

4. Bij feestjes horen cadeautjes
Cadeautjes krijgen vindt elk kind leuk. Een kind van één jaar oud vindt het papier om het cadeautje vaak interessanter dan het cadeau zelf. Laat hem of haar het cadeau zelf uitpakken en met het papier spelen.

5. Laat het feestje niet te lang duren
Een feestje van twee uurtjes is lang genoeg. Zo kan de kleine gewoon een middagslaapje doen en ’s avonds op tijd naar bed.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 1 =