Baby fotoalbum makenBaby fotoalbum maken

De babyfoto’s van je kindje wil je natuurlijk voor altijd bewaren. Het liefst in een album, zodat je alle foto’s bij elkaar hebt. Niets is leuker om het album vol trots aan vrienden en familie te laten zien. Maar ook jaren later is het speciaal om samen met je kindje door het album te bladeren.

Het tijdperk van foto’s knippen en plakken is voorbij. Via een speciale software kun je nu je een digitale fotoalbum laten drukken. Met glanzende fotobladen, linnenomslagen en een persoonlijke foto-omslag maak je in een handomdraai een mooi boek met foto’s van je kleine.

Toch geven velen de voorkeur voor de ouderwetse manier. Want het knippen en plakken heeft ook veel voordelen. Wat denk je van een boek vol met foto’s, kaartjes en briefjes, die betrekking hebben op je kindje. In een plakboek wordt net iets meer informatie opgeslagen dan in een fotoalbum. Met onderstaande tips maak jij een persoonlijke plakboek voor je baby. Laat vooral je creativiteit de vrije loop.

1. Bewaar de krant van de geboortedag van je kindje
Het is leuk om jaren later te lezen wat er op de geboortedag van je kindje in de regio en in wereld gebeurde. Knip de meest interessantste artikelen uit en plak ze in het album.

2. Plak het geboortekaartje van je kindje in het album
Natuurlijk mag het geboortekaartje van je kindje niet ontbreken in het album.

3. Plak kaartjes van vrienden en familie op een pagina in het album
Plak alle (voor zover mogelijk) kaartjes in het album. Jaren later lees je de kaartjes met veel plezier weer terug.

4. Bewaar de gegevens van het ziekenhuis
Als je in het ziekenhuis bevalt is het leuk om de gegevens van het ziekenhuis (kaartjes, folder etc.) te bewaren en in te plakken.

5. Plak de leukste foto’s in
In het plakboek mogen natuurlijk de leukste foto’s van je kindje niet ontbreken. In het artikel ‘Tips voor de perfecte babyfoto’ lees je verschillende tips om de kans op het maken van de perfecte babyfoto te vergroten. Wees niet te kritisch en neem ook de foto’s die minder goed zijn gelukt op in het album.

Heb jij nog meer ideeën voor een baby plakboek? Vertel het hieronder!


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =