Zo slaapt je baby goed (en jij dus ook!)Zo slaapt je baby goed (en jij dus ook!)

Het nieuwe leven als moeder is niet makkelijk, zeker niet het eerste jaar. Er komt van alles op je af en een baby vraagt veel liefde en aandacht. Daar komt nog eens bij dat baby’s vaak niet regelmatig slapen en dus meerdere malen per nacht wakker worden.

Nachtrust

Wij hebben hier vijf korte tips die kunnen helpen met het verkrijgen van een goede nachtrust voor de baby.

Tip 1: Een regelmatig slaapschema
Je zou het misschien niet verwachten, maar baby’s hechten veel waarde aan regelmaat. Als de baby dus weet wanneer het tijd is om naar bed te gaan, zal deze ook minder tegenstribbelen. Zorg er dus voor dat je je baby iedere dag rond hetzelfde tijdstip in bed stopt. Volg iedere keer voor het in bed stoppen dezelfde handelingen zodat de baby weet wat er te komen staat.

Tip 2: Stop de baby niet slapend te bed
Het is belangrijk dat je baby op eigen houtje in slaap valt. Het is gebruikelijk om de baby naar bed te stoppen op het omdat deze in slaap valt. In dit geval zal de baby echter sneller weer wakker worden. Daarnaast moet de baby leren om zelf in slaap te vallen. De beste manier om dit te bereiken is de baby in bed te stoppen zodra deze slaperig maar nog niet in slaap is.

Tip 3: Ga vroeg naar bed

De meeste mensen zijn op de hoogte dat baby’s veel slaap nodig hebben en vroeg naar bed toe moeten. Toch zijn er mensen die ervoor kiezen om de baby zo laat mogelijk in bed te stoppen met als doel de baby zo lang mogelijk te laten slapen. Het is echter beter om de baby overdag minder dutjes te laten maken en de baby tussen 19:00 en 20:30 in bed te stoppen.

Tip 4: Zorg ervoor dat de baby lekker in zijn of haar vel zit

Controleer, voordat je hem of haar in bed stopt, of de baby goed in zijn of haar vel zit. Dit houdt in dat de baby van te voren gevoed, verschoond en vertroeteld moet worden. Zorg er daarnaast voor dat het bedje comfortabel is en de temperatuur ingesteld is op kamertemperatuur. Wat precies comfortabel is, verschilt per baby dus wees bereid om te experimenteren.

Tip 5: Ren niet meteen naar de baby toe

Baby’s zullen ‘s nachts eenmaal geluid maken. Niet altijd leidt een gier tot een flinke huilpartij. Ren dus niet meteen naar de baby maar wacht waakzaam af. Door bij ieder geluid de baby wakker te maken, leert de baby niet om zichzelf comfortabel te maken.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =