InbakerenInbakeren is een hulpmiddel om je kindje te laten slapen en minder te laten huilen. Hoewel er mensen zijn die het inbakeren zielig en ouderwets vinden, blijkt in de praktijk dat het inwikkelen van het kind in doeken zeer goed helpt bij het rustig maken van je kindje.

Dat het inbakeren van je kindje zielig is klopt niet, maar dat het een oeroude traditie is klopt wel. Tot het einde van de achttiende eeuw werd het inbakeren bij baby’s toegepast. Weliswaar om een totaal andere reden dan tegenwoordig. Vroeger dacht men dat het inwikkelen van een baby in doeken hielp bij het genezen van kneuzingen. Ook werd gedacht dat het kind hierdoor een rechte rug en rechte benen zou krijgen.

Later in de jaren zeventig werden kinderen niet meer ingebakerd. Men was overtuigd dat een kind zich niet goed kon ontwikkelen wanneer het werd ingewikkeld in doeken.

Nu jaren later is de oeroude traditie weer herontdekt. Het inbakeren is tegenwoordig populair geworden en een prima hulpmiddel voor kinderen die slecht slapen en veel huilen.

Belangrijk: Het is niet verstandig om kinderen in te bakeren met koorts, na een vaccinatie, met ernstige luchtweginfecties, met een verhoogde kans op een dysplastische heupontwikkeling en een afwijking in de wervelkolom.

Wanneer je baby een regelmatig slaappatroon heeft ontwikkeld kun je het inbakeren gaan afbouwen. Dit kan vaak na ongeveer zeven tot acht weken. Zorg er voor dat het je kindje na zes maanden niet meer ingebakerd slaapt.

Inbakerdoeken zijn verkrijgbaar bij babyspeciaalzaken.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 1 =