Ouderschap en vrije tijdOuderschap en vrije tijd

Als ouders heb je vaak een druk leven. De zorg voor je kind, werken en het huishouden vragen vaak veel van je. Ontspanning en vrije tijd is dan ook belangrijk.

Je kan samen met je kind wat leuks gaan doen. Zelfs met je baby kan je leuke activiteiten ondernemen. Zo kan je samen met je kind naar babyzwemmen, babymassage of baby-yoga. Tijdens babymassage leer je allerlei massagetechnieken en baby-yoga kan zowel voor jou als je kind een moment van ontspanning geven. Ook kan je samen met je baby gaan bewegen. Dit wordt vaak ook als cursus aangeboden waarbij je met je baby gaat dansen en samen bewegingsspelletjes gaat doen.

Probeer ook goed voor jezelf te blijven zorgen. Als je de zorg voor je kind deelt of kan delen, kan je ook af en toe even de tijd voor jezelf nemen. Ga naar de film met vrienden of even heerlij uit eten met je partner. Het kan de eerste keer lastig zijn om je kind ergens achter te laten, maar na een paar keer zal je merken dat dit makkelijker wordt.

Op vakantie gaan kan ook de nodige ontspanning brengen. Je kan je baby gewoon meenemen op vakantie. Zorg er dan wel voor dat je goed voorbereid bent en je ervoor zorgt dat je alle benodigde spullen meeneemt.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 3 =