'Je mag nooit met vreemde meegaan!''Je mag nooit met vreemde meegaan!'

“Je mag nooit met vreemden meegaan” is iets wat bijna elk kind wel van zijn ouders meekrijgt. Kinderen zien vaak nog geen gevaar en begrijpen nog niet dat niet iedereen het beste met ze voor heeft. Kinderen zijn nog goed van vertrouwen en zijn daardoor snel geneigd om bij mooie verhalen met een vreemde mee te gaan.

Aandacht

Veel kinderen zijn gevoelig voor de aandacht van anderen. Ze voelen zich er zelfverzekerd door en zijn vol van vertrouwen. Maar omdat niet alle mensen het beste met je kind voor hebben, wil je voorkomen dat je kind iets overkomt doordat hij of zij met een vreemde meegaat.

Om te voorkomen dat je kind met vreemde mensen meegaat, kan je een aantal regels opstellen. Leg je kind duidelijk uit dat hij of zij nooit met vreemden mee mag gaan. Ook niet als diegene je kind probeert mee te lokken met bijvoorbeeld snoepgoed. Leer je kind daarom dat hij of zij nee mag zeggen tegen een volwassene.

Zorg dat je kind zich niet laat overhalen om dingen te doen die hij of zij niet wil.

Zorg dat je kind altijd vertelt waar hij of zij heengaat en laat je kind de voordeur alleen openen na jouw toestemming. Met deze regels is je kind zo goed mogelijk beschermd tegen het mogelijke gevaar van vreemden.


Geef een reactie


Deel dit artikel

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − negen =