Verhuizen met je kinderenVerhuizen met je kinderen

Een grotere woning, een grotere kamer voor je kind en een grotere tuin om in te spelen. Verhuizen brengt vaak voordelen en een betere woonsituatie, maar het is ook vaak een stressvolle onderneming. Hoe kan je deze onderneming voor je kind het makkelijkst maken?

Het kan voor jonge kinderen een enorme impact zijn om weg te gaan uit hun vertrouwde omgeving. Ze voelen vaak de spanning en stress die het verhuizen met zich meebrengt en kunnen deze stress hierdoor overnemen.

Vooral baby’s kunnen gevoelig zijn voor de stress van een verhuizing. Baby’s zijn vaak nog erg gevoelig voor licht, geuren en geluiden en voelen de stress van hun ouders. Probeer daarom zelf zo rustig mogelijk te blijven en ga op een ontspannen en rustige manier met je baby om.

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en bereidt de verhuizing goed voor. Plan wat er moet gebeuren en laat niet alles op het laatste moment aankomen. Het is vaak verstandig om op de dag van de definitieve verhuizing je kind bij vrienden of familie te brengen. Hierdoor kan je dan rustig alles regelen en de drukte van de dag doorkomen.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
1 reactie
  1. Een grotere woning of speelruimte is voor kinderen inderdaad helemaal top! Denk ook even aan het vervangen van sloten. Vaak hebben de oude bewoners of vrienden daarvan nog sleutels waardoor ze ongemerkt jouw nieuwe huis in kunnen. Door het vervangen ervan voorkom je dat en zijn je kinderen zeker weten helemaal veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + drie =