Leren omdraaienLeren omdraaien

Voor veel baby’s is de eerste manier om zich te verplaatsen het omdraaien. Na ongeveer drie maanden heeft je kindje eindelijk een manier gevonden om zich te verplaatsen.

Wanneer de kleine op zijn buik ligt begint hij zijn hoofd zo hoog mogelijk op te tillen. Vervolgens kijkt hij schuin omhoog en rolt hij op zijn zij. Voor je kindje is dit een geweldig avontuur, waar hij geen genoeg van kan krijgen.

Langzaam zullen zijn armen en benen sterker worden, waardoor het elke dag beetje bij beetje makkelijker gaat.  

Bewust omdraaien
Wanneer het omdraaien weinig moeite meer kost zal de kleine het omdraaien bewust gaan gebruiken. Leg maar eens een stukje speelgoed net buiten het bereik van je kindje op de grond. Je zult merken dat je baby het omdraaien gaat gebruiken om zo dichterbij het voorwerp te kunnen komen.

Van rug naar buik
Na ongeveer vijf maanden zal je kindje andersom kunnen rollen. Van zijn rug naar zijn buik. Negentig procent van de baby’s zal beide manieren van omdraaien op de leeftijd van zes maanden beheersen. Hoewel dit niet altijd heel soepel zal gaan.

Toch zijn er ook baby’s die het omdraaien helemaal overslaan. Zij gaan direct zitten of kruipen.

Veiligheid
Voor sommige ouders is het even schrikken wanneer hun kindje ‘opeens’ kan omdraaien. Vooral wanneer je je kindje op de aankleedtafel of de bank ligt. Laat daarom je kind nooit alleen. Ook niet als er iemand voor de deur staat of wanneer de telefoon gaat.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 1 =