Een schema voor je baby: waarom en hoe te beginnen?Een schema voor je baby: waarom en hoe te beginnen?

De behoeften van een baby zijn niet erg moeilijk: eten, slapen, spelen en liefde. Maar de grootste uitdaging is weten wanneer je baby wat nodig heeft en hoeveel je baby dan nodig heeft. Daarbij moet je ook rekening houden met je eigen behoeften en de behoeften van eventuele andere kinderen en gezinsleden. Het vinden van het juiste schema kan hierbij uitkomst bieden.

Schema

 Door een schema te gebruiken, heb je een vast patroon dat je dagelijks kan volgen en weet je baby wat hij of zij kan verwachten. Je baby weet wat er gaat gebeuren. Dit kan ook handig zijn voor een oppas. Je baby went dan makkelijker omdat er aan hetzelfde patroon vastgehouden wordt. 

Meningen

Er zijn veel verschillende meningen over wanneer er begonnen kan worden met het instellen van een schema. Veel opvoedkundigen zeggen dat met een algemeen schema gestart kan worden als je baby tussen de twee en vier maanden oud is. Na drie à vier maanden worden de slaap- en eetgewoontes van je baby vaster en beter voorspelbaar. Je kan dan langzaamaan beginnen met het aanleren van een schema. Door bij te houden wanneer je kind wil eten, slapen en spelen ga je zijn of haar natuurlijk ritme ontdekken. Aan de hand hiervan kan je dan een vast schema opstellen.

Weer anderen zeggen dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het volgen van een schema. Welke methode je ook kiest, het is het belangrijkste dat het welzijn van je baby voorop staat. Luister naar het advies van je dokter en volg je eigen instinct en gezond verstand. Denk er ook om dat je baby nooit te weinig voeding of slaap krijgt omdat het er nog geen tijd voor is. Geen één schema moet de behoefen van de je baby in de weg gaan staan.

 

 

 


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 4 =