Zwanger zijn » Kwaaltjes & complicaties » Hoofdpijn
Hoofdpijn

Hoofdpijn


Een veelgehoorde kwaal tijdens de zwangerschap is hoofdpijn. Dit kan het  gevolg zijn van vermoeidheid, misselijkheid, het dalen van de bloeddruk en spanningen. Ook kan uitdroging een reden zijn.

De beste manier om hoofdpijn te bestrijden is veel rusten en gezond eten. Het is dus belangrijk om toch te blijven eten (al is het maar een klein beetje) en voldoende te slapen. Mocht dit niet helpen neem dan af en toe een paracetamol in een lage dosering, dit kan ook helpen bij migraine. Het is beter om geen aspirine te kiezen omdat het de functie van de bloedplaatjes negatief kan beinvloeden. Als vrij verkrijgbare medicijnen niet helpen, neem dan contact op met je huisarts. Gebruik je al medicijnen tegen migraine, vraag dan aan je huisarts of ze geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

Mocht je tijdens je laatste vier maanden van je zwangerschap last hebben van hoofdpijn is het verstandig contact op te nemen met je verloskundige. Dit kan namelijk (zeker in combinatie met opgezette handen en voeten en een hoge bloeddruk) duiden op zwangerschapsvergiftiging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Babyvandaag
Reacties
  Reageer op dit bericht

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
Veiligheidscode:
 
Facebook Twitter Hyves RSS Mail
Voeg Babyvandaag toe aan je favorieten