Welk voedsel bevordert de vruchtbaarheid?Welk voedsel bevordert de vruchtbaarheid?

 

Een gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk als je zwanger wilt worden. Voedingsstoffen hebben meer invloed op je vruchtbaarheid dan je denkt. Probeer dus zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten, om de kans op een zwangerschap te vergroten.

Maar welke voedsel bevordert nu de vruchtbaarheid?

Voeding rijk aan flavonoïden helpt bij de bescherming tegen schadelijke vrije radicalen. Zij zijn onder andere te vinden in citrusvruchten, appels, uien, rood of blauw fruit en thee.

Ook voeding met een hoog alkalinegehalte heeft een positief effect op de vruchtbaarheid. Denk aan komkommer, uien, appels, asperges, wortelen, kersen, mango’s, perziken, aardappelen, broccoli en olijven.

Tot slot: De granaatappel geeft je libido een boost. Het fruitsap heeft een positief effect op de seksuele lust bij mannen en vrouwen. Het sap van de granaatappel blijkt een van de meest effectieve afrodisiaca te zijn, gevolgd door veenbessen- en appelsap. Andere voedingsmiddelen die je libido verhogen zijn onder andere: avocado’s, vijgen, knoflook, amandelen, bananen, oesters, meloen en asperges.


Geef een reactie


Deel dit artikel

Lees ook
0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twenty + 8 =